Silk Xell

Silk Xell is een afkorting van ‘Excel‘. Maar bij snelle uitspraak hoor je ook ‘Sell‘. En die twee woorden vertegenwoordigen precies de krachtigste omschrijving van onze nieuwe cloud software. Met een eenvoudige makkelijk aanpasbare online Excel spreadsheet look (Xell), kun je razendsnel overgaan naar verkoop (Sell) gekoppeld aan alle populaire webshop systemen en kanalen.

Silk Xell is een uiterst eenvoudige en snelle interface waarmee je beheer voert over:

  • Besteloverzicht en status per webshop en/of kanaal
  • Productaanpassing voor omschrijvingen, prijzen, voorraad, etc.
  • Prijsinstelling per kanaal of webshop
  • Koppeling met third party software

Kanaal integratie

Je verkoopt je eigen producten vanuit je winkel en je webshop, maar wilt deze ook gaan verkopen op kanalen of marktplaatsen als bol.com, marktplaats.nl, amazon.nl of zelfs buitenlandse verkoopkanalen. Hoe beheer je dan je bestellingen, de track & tracecodes? Hoe houd je je voorraad en prijzen per webshop of kanaal actueel? Hoe boek je de verkoop en voorraad correct zo snel mogelijk terug je boekhouding?

Onze Silk software is in de loop der jaren gegroeid van website- en productbeheer software naar software voor kanaal integratie, order- en voorraadbeheer.

Silk Xell is open opgezet en koppelt met tal webshop systemen en internationale kanalen en marktplaatsen. 

Klopt je voorraad?

Online een correcte voorraad aanbieden is cruciaal. Je kunt daarmee onnodige problemen voorkomen. Maar als er een artikel in je winkel verkocht wordt? Voert de kassa dit wel door aan de webshop?

Als jouw een koppeling te duur is, hetgeen vaak het geval is bij retailers, dan wil je graag een veilige voorraad vermelding per kanaal. Bijvoorbeeld Bol.com voorzien van 10 producten minder dan je werkelijk hebt. 

Met Silk Xell beheer je makkelijk en snel je voorraad per product, productgroep of zelfs het gehele assortiment per webshop. Dit kan ook een tijdelijke aanpassing zijn. 

Betaalbaar start

Silk Creative Systems is een klein bedrijf en dat houden we graag zo. We zijn al groter geweest en verloren veel tijd aan overhead en onbelangrijke zaken. 

Onze software is open en toegankelijk voor iedereen. Dit houdt in dat je vrij eenvoudig ook weer bij ons weg kunt of kunt doorgroeien met software van andere partijen. 

Met Silk Xell kun je besparen op hoge opstartkosten. Maar daar tegenover staat dat wij project voor project aangaan en niet teveel tegelijk inplannen. Belangrijk is om, naast een gezamenlijke klik, te kijken of jouw producten een online bestaansrecht hebben en of jouw organisatie er klaar voor is. Een intake gesprek doen we daarom vrijblijvend en daar nemen we dan ook tijd voor.

We hebben nu ook de eerste casus, bijvoorbeeld bij Cubare Sleep, waar een deel van de opstartkosten voor onze rekening is en we afrekenen op de productverkoop voor een eerste periode, voor langer of zelfs altijd. Bij een dergelijke samenwerking geeft een fabrikant duidelijk aan de online markt wel te willen betreden, maar deze niet als corebusiness heeft.

Voorraad bijhouden

Online een correcte voorraad aanbieden is cruciaal. Je kunt daarmee onnodige problemen voorkomen. Maar als er een artikel in je winkel verkocht wordt? Voert de kassa dit wel door aan de webshop? Is een verkoop op bol.com qua voorraad ook aangepast in jouw webshop?

Als jouw een koppeling te duur is, hetgeen vaak het geval is bij retailers, dan wil je graag een veilige eigen voorraad vermelding per kanaal. Bijvoorbeeld Bol.com voorzien van 10 producten minder dan je werkelijk hebt. 

Met Silk Xell beheer je makkelijk en snel je voorraad per product, productgroep of zelfs het gehele assortiment per webshop. Dit kan ook een tijdelijke aanpassing zijn. 

Doen wij de online verkoop?

Silk Creative Systems heeft software en marketingkennis gecombineerd. Externe marketingbureaus werken prima, maar kosten zeer veel geld per verkocht product.

Bij Silk merkten we de behoefte dat wij de online verkoop van producten opstarten, geheel overnemen of zelfs een eigen merk (helpen) starten om de online markt af te tasten. 

We houden onze software zo essentieel en eenvoudig mogelijk om zo snel maatwerk van de ene klant als generieke functionaliteit voor iedereen aan te bieden. Al onze aandacht komt zo te liggen op onze favoriete hobby en ondertussen professionele bezigheid; Het doorgronden van de online algoritmes en online verkoop genereren. Dit moet zo snel mogelijk en. met zo weinig mogelijk mensen gerealiseerd worden. Daarom werken wij graag samen met de betere zelfstandige specialisten. 

Dit betekent dat wij eigen merken zoals Caoting Goats en Cubare Sleep zijn gestart en voor de makers en fabrikanten de online verkoop zijn gestart. Dit heeft voor de makers het voordeel dat zij met het product zelf en de product kwaliteit bezig kunnen blijven.

Koppelingen

Je wilt zo min mogelijk handelingen verrichten en zeker geen dubbel werk verrichten. Daarnaast wil je dat zoveel mogelijk processen betrouwbaar geautomatiseerd worden. Goed werkende koppelingen zijn cruciaal. 

In de praktijk hebben wij gezien dat een snelle goedkope koppeling zelden doet wat het belooft. Zeker niet op lange termijn. Wat niet betekent dat dat niet voor weinig geld kan. Maar je dient nu eenmaal goed inzichtelijk te hebben wat je van een koppeling met andere software verwacht.

En wat doe je als je verschillende koppelingen activeert met overlappende functionaliteit. Je systeem wordt een tikkende tijdbom en je kunt alle geïnvesteerde energie, klanten en domein waarde in 1 klap weer kwijt zijn. 

Silk Xell kan koppelen. Hierin kennen wij geen haast, wat ook niet betekent dat we traag zijn. Koppelen kan. Maar doe het wel goed, stabiel en volgens een plan dat iedereen begrijpt en ondersteund